Dag 11:Bouwen, schilderen en volleybal met leraren - Reisverslag uit Pokukrom, Ghana van Ghana 2019 - WaarBenJij.nu Dag 11:Bouwen, schilderen en volleybal met leraren - Reisverslag uit Pokukrom, Ghana van Ghana 2019 - WaarBenJij.nu

Dag 11:Bouwen, schilderen en volleybal met leraren

Door: Emma Nachbar

Blijf op de hoogte en volg Ghana

25 Juli 2019 | Ghana, Pokukrom

Nou iedereen is eindelijk weer beter hoor. Paulien en Tamara zijn vandaag lekker uitgeziekt en doen het weer helemaal. Sommige voelen zich nog een beetje zwakjes maar morgen gaat iedereen als het goed is gewoon weer mee naar de school. Afgelopen dagen is het buikvirus langs bijna iedereen geweest, maar we zijn allemaal met een dag weer opgeknapt. Niets ernstigs gelukkig! Dat is maar goed ook want morgen is al weer de laatste dag met de kinderen :(

Vanochtend begon, zoals elke dag, met bouwen. Vandaag hebben we metalen palen neergezet en cement gegoten om de palen vast te zetten. Iedereen zat natuurlijk weer helemaal onder het cement. En terwijl wij druk bezig waren, liepen de kinderen er weer vrolijk doorheen. Tussen het bouwen door even snel 'papagaaitje leef je nog spelen' en nog 20 keer 'hi' en 'what's your name' horen. Stiekem gaan we dat best missen.

'S middags begon het feest pas echt bij de sportmiddag met de leraren. We begonnen gezellig een vriendelijk potje volleybal tussen ons en het lerarenteam (dat alleen uit mannen bestond en waarvan ongeveer 3 van de 6 echt een leraar van de school waren). Het vriendelijke potje werd al snel bloedfanatiek. Het ging redelijk gelijk op in het begin en we hadden zelfs de kinderen zover gekregen om allemaal heel hard 'Holland! Holland! Holland!' te roepen. Alleen 2 seconden later waren de kinderen weer voor de leraren aan het juichen. De leraren hebben uiteindelijk dik gewonnen en toen besloten we maar dat het beter was de teams wat te mixen. We zouden ook nog een potje voetballen, maar het volleyballen liep zo uit dat daar vandaag geen tijd meer voor was. Morgen gaan we dus nog de voetbal wedstrijd spelen en hopelijk pakt die iets beter voor ons uit.

Het besef begint nu wel een beetje te komen dat het einde wel weer heel snel dichtbij komt. Morgen moeten we al gedag zeggen tegen de kinderen en leraren en maandag gaan we vroeg in de ochtend al weer naar cape coast. Zaterdag staat nog een bezoek aan de cacaoplantage (en wellicht 's middags nog bouwen) op de planning en zondag naar de kerk. Naja laten we er voor alsnog dan nog maar goed van genieten en morgen in ieder geval wel de leraren verslaan met voetbal (misschien wel nog maar even wat versterking inroepen).

• 25 Juli 2019 - 18:54

Tjeerd, Annelies En Wouter:

Dat klinkt weer als een gezellig dagje. Ik dacht dat jullie dinsdag pas naar Cape Coast zouden gaan en maandag het afscheid van de kinderen. Jammer dat dat morgen al is. Maak er een mooie dag van morgen. En gelukkig met z’n allen!

• 25 Juli 2019 - 18:57

Luuk En Annemarie:

Wat een leuke blog weer. Sterkte morgen als jullie afscheid moeten nemen van de kinderen en de leraren. Wat mooi dat het contact zo fijn met ze is.

• 25 Juli 2019 - 19:09

Maurice En Nicolette:

Gaat inderdaad erg hard, maar er is nog genoeg om van te genieten zo te horen. Veel sportplezier morgen, fijn dat iedereen er weet bij is

• 25 Juli 2019 - 19:15

Muriel:

Ik gok op 3-2 voor jullie!

• 25 Juli 2019 - 20:44

Hans:

Tja, met een Voet in je team kun je beter voetballen dan volleyballen. Succes allemaal.

• 26 Juli 2019 - 04:27

Jaap En An:

We zijn blij dat iedereen weer beter is. Geniet nog maar volop met z'n allen. Heel veel liefs en ....dikke zoen voor allemaal.

• 26 Juli 2019 - 14:03

Henk Stiegheuver:

Fantastisch om elke dag jullie verhalen te kunnen lezen. En fijn dat iedereen weer is opgeknapt. Geniet er nog maar van.

Ghana

Van 15 juli tot 1 augustus gaan wij met een groep enthousiaste jongeren op werkvakantie naar Ghana. We gaan daar verder bouwen aan een school (toiletgebouw bouwen, pleisteren, schilderen), lessen en sport- en spelactiviteiten organiseren en het belang van onderwijs verspreiden onder de lokale bevolking. Om het geld voor deze reis bij elkaar te krijgen, hebben wij verschillende acties gehouden. Hiermee hebben wij een superbedrag opgehaald dat ver boven ons streefbedrag is. Op deze blog zullen wij u op de hoogte houden van de vorderingen en avonturen die wij tijdens deze reis zullen meemaken. Veel plezier bij het lezen van onze reisverhalen!

Actief sinds 28 Juni 2019